Folosim module cookie pentru a oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Politica de utilizare a cookie-urilor 

Analiza financiara pe centre, pana la nivel de balanta si P&L. Studiu de caz: Dezvoltatorul imobiliar Rhenania Immo din Sibiu

{alt}

Dezvoltatorul imobiliar Rhenania Immo a implementat Synapsa incepand cu decembrie 2020.

Rhenania Immo este o companie 100% romaneasca dar cu valori germane. Construim in Sibiu si imprejurimi din anul 2010 si am dezvoltat pana in prezent 4 cartiere ce insumeaza 55 blocuri respectiv 822 de apartamente si 71 de penthouse-uri.

In Synapsa se pot defini o serie de elemente care sa asigure reflectarea cat mai exacta a structurii reale a firmei, avand in vedere marea diversitate a structurilor posibile. Care sunt aceste elemente? Citeste aici: Organizarea firmei in contextul digitalizarii.

Pentru a face posibila analiza activitatii pe centre, structura firmei in aplicatie poate fi realizata in doua moduri:
1. centre interioare - definite in cadrul firmei
2. centre definite CA FIRME si ulterior CONSOLIDATE in FIRMA-MAMA

Rhenania Immo a construit pana in prezent 4 cartiere de locuinte, iar al 5-lea este in lucru. Acestea sunt proiecte de anvergura, ce necesita gestionarea individuala si masurarea exacta a resurselor, fortei de munca, cheltuielilor angrenate si a veniturilor obtinute.

De aceea, in acest proiect a fost utilizata structura 2.

Centre definite ca firme

cloud-erpIn cazul centrelor-firme, ele lucreaza pe baze de date distincte. In Synapsa, consolidarea acestora se realizeaza in regim intermitent, fie programat la anumite intervale de timp, fie la comanda utilizatorului.
Dupa consolidare, datele firmei-mama sunt complete si perfect sincronizate.
Astfel, prin procesul de consolidare:
- partenerii comerciali sunt identificati si uniti dupa codurile fiscale sau identificatori interni
- facturile si platile sunt imperecheate
- toate situatiile contabile din cele doua sau mai multe centre sunt unificate respectand regulile contabile.

Grafice si tabele de analiza

Pentru a exploata baza de date creata astfel pe baza tranzactiilor curente operate in firma, deja repartizate pe centre, se folosesc atat rapoartele standard din program, ce au si formule de filtrare cumulative complexe, dar usor de utilizat, cat si formule de analiza mai sofisticate, definite interactiv in aplicatiile Indicatori si Rapoarte si apoi lansate in executie ca rapoarte operative zilnice sau periodice.