Folosim module cookie pentru a oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Politica de utilizare a cookie-urilor 

Securitatea si disponibilitatea datelor

siguranta, back-up si up-time in contractele SaaS si on PremiseData Center

securitatea datelor Bazele de date si aplicatiile Synapsa pot sa fie gazduite atat in serverele proprii, cat si in data centere aflate oriunde in lume, sub rezerva asigurarii conditiilor de calitate, siguranta si up-time. In cadrul proiectelor on Premise sau SAAS mai mari, beneficiarul poate opta pentru un anumit data center daca doreste, cu conditia ca acesta sa asigure calitatea necesara la preturi eficiente din punct de vedere comercial.

Gazduirea in servere exploatate in data centerul propriu sau la sediul firmei beneficiarului este, de asemenea posibila, in cadrul proiectelor on Premise, cu respectarea unor conditii:
1. sa se asigure conditiile de siguranta fizica: izolare, temperatura, umiditate, praf, alimentare neintrerupta cu energie electrica
2. sa se asigure conexiunea neintrerupta la internet + linie de back-up de la furnizor diferit
3. sa se asigure conditiile de securitate software: actualizarea sistemelor de operare, firewall, antivirus
4. daca beneficiarul doreste restrictionarea accesului prin VPN, il va configura cu ajutorul echipei proprii de IT
5. daca accesul este din afara retelei interne, beneficiarul va asigura certificatele SSL sau le va achita pe cele alese de echipa Synapsa
6. echipa de IT a beneficiarului sa contina cel putin o persoana care sa aiba experienta intretinerii serverelor
7. echipa Synapsa sa aiba acces la server pentru actualizarea aplicatiilor si intretinerea si verificarea bazelor de date.

In cadrul contractelor SaaS, echipa Synapsa se angajeaza sa asigure conditiile de siguranta si disponibilitate a datelor enuntate in punctele de mai sus (mai putin 5.), prin grija proprie sau in relatia cu furnizorul de data center.

Back-up

Echipa Synapsa configureaza serverul pentru back-up zilnic al bazei de date. Pentru siguranta, aceste copii ale bazelor de date se salveaza si in alte medii de stocare separate. In cadrul proiecteor on Premise beneficiarul trebuie sa isi asigure mediile de stocare auxiliare. Echipa Synapsa gestioneaza si verifica periodic aceste salvari de siguranta.

Administrarea serverului si a bazei de date

Este in sarcina Synapsa in ambele variante de contracte SaaS sau on Premise. In cadrul proiectelor SaaS, echipa Synapsa administreaza serverele, iar echipa de IT a beneficiarului (daca exista) nu are acces direct la acestea.

Update - actualizarea aplicatiilor Synapsa

Este in sarcina Synapsa, fie in cadrul contractelor SaaS, fie in cadrul abonamentelor de mentenant si asistenta on Premise.

Exporturi de date

Fisierele incarcate in cadrul aplicatiei pot sa fie descarcate si/sau exportate dupa dorinta beneficiarului, in orice moment. In cadrul contractelor SaaS, bazele de date pot sa fie exportate in flat-files in orice moment de catre beneficiar. La solicitarea beneficiarului, echipa Synapsa ii poate furniza continutul bazei de date in intregime. In cadrul contractelor onPremise, bazele de date sunt si raman in posesia beneficiarului.

SSL - criptarea transferurilor de date prin internet

Echipa Synapsa sau beneficiarul (pentru onPremise) instaleaza certificate de securitate pe server.

Restrictionarea accesului prin whitelist

Se poate opta pentru restrictionarea accesului in baza unei liste de ip-uri de la care sa fie utilizata aplicatia.