Ce înseamnă On Premise?

on-premise

Denumirea de "On Premise" a aparut in momentul in care SaaS a luat amploare, pentru a diferentia metodele de livrare catre utilizator a solutiilor informatice. Aceasta este metoda traditionala de licentiere a solutiei (de vanzare a licentelor de utilizare), folosind aplicatiile si bazele de date prin instalarea lor pe sistemele hardware ale utilizatorului.

"On premise" inseamna in principiu acest lucru: sistemul functioneaza de pe dispozitivele gestionate - adesea, fizic - de beneficiar. Aceasta denumire este deja consacrata si nu are un corespondent exact in limba romana, de aceea a fost adoptata si in Romania.

Daca optati pentru un sistem Synapsa On-premise, aceasta presupune, in principal, urmatoarele:

- veti achizitiona licentele de aplicatii si

- veti folosi sistemul instalat pe servere pe care le aveti in proprietate sau pe care aveti dreptul sa le utilizati.

Alte aspecte:

Instalare. Echipa noastra are responsabilitatea de a instala aplicatiile si bazele de date pe serverul pe care beneficiarul il pune la dispozitie, fizic sau prin conectare la distanta.

Conditii hardware si software. Pentru utilizarea sistemului in conditii optime, serverul trebuie sa indeplineasca conditiile minime ce vor fi specificate in contract, corespunzatoare cu anvergura activitatilor beneficiarului.

Accesibilitate. Synapsa este un sistem web-based. El functioneaza in retele conectate la server prin internet, intranet, retele VPN, alte modele de retele. Politica de accesibilitate a sistemului ramane la latitudinea beneficiarului.

Securitate. Synapsa include 4 modele de securitate a accesului, in 1 sau 2 pasi + filtre pe (clase de ) IP, dintre care beneficiarul il poate alege pe cel preferat. La acestea trebuie adaugat certificatul de securitate SSL (pentru protocolul https), ce are rolul de a cripta datele ce se transfera prin inernet/retele. Echipa noastra poate facilita achizitia certificatelor, in conformitate cu exigentele beneficiarului.

Dispozitive-client. Orice dispozitiv inteligent (calculator, tableta, smartphone) poate fi utilizat pentru a accesa sistemul Synapsa, prin intermediul unui browser. Instalarea browser-elor este responsabilitatea beneficiarului. Oricate dispozitive pot fi utilizate simultan in sistem.

Cat costa licentele Synapsa On Premise?

Soluțiile Synapsa nu sunt "standard", așa cum nici firma ta nu este la fel ca toate celelalte.

Pretul sistemului se stabileste tinand cont de mai multi factori, cum sunt:

- anvergura firmei
- domeniul de activitate
- raspandirea teritoriala
- numarul de puncte de lucru
- numarul de utilizatori in sistem
- cantitatea de informatii vehiculata in firma
- customizari necesare
- interfete cu alte aplicatii ale beneficiarului

Începe acum cu echipa ta!

  • Vezi tutoriale și filme demonstrative
  • Vezi aplicatia online pe o baza de date demo
  • Programează o prezentare online a aplicatiei
  • Porneste sa folosesti Synapsa in firma ta
Afacerea ta merită un soft bun?
Da! Încep acum!