Folosim module cookie pentru a oferi cea mai bună experiență de navigare pe site.
Politica de utilizare a cookie-urilor 

Studiu de caz Rhenania Immo

Info Proiect:

Provocarea acestui proiect este necesitatea analizei amanuntite a firmei pe marile proiecte, cartierele de locuinte construite de companie.

Pentru aceasta, s-au definit in aplicatia Synapsa centre aferente fiecaruia dintre ele. Fiecare este tratat ca si o entitate juridica separata, avend contabilitatea completa pana la nivel de balanta de verificare si Contul de Profit si Pierdere lunar.

Periodic, aceste entitati se consolideaza in mod automatizat prin facilitatile din aplicatia Synapsa Contabilitate, in baza politicilor contabile configurate, pentru a forma contabilitatea completa a firmei, urmata de analiza financiara si declaratiile fiscale.

Rhenania Immo este o companie 100% romaneasca dar cu valori germane. Construim in Sibiu si imprejurimi din anul 2010 si am dezvoltat pana in prezent 4 cartiere ce insumeaza 55 blocuri respectiv 822 de apartamente si 71 de penthouse-uri.

In Synapsa se pot defini o serie de elemente care sa asigure reflectarea cat mai exacta a structurii reale a firmei, avand in vedere marea diversitate a structurilor posibile. Care sunt aceste elemente? Citeste aici: Organizarea firmei in contextul digitalizarii.

Pentru a face posibila analiza activitatii pe centre, structura firmei in aplicatie poate fi realizata in doua moduri:
1. centre interioare - definite in cadrul firmei
2. centre definite CA FIRME si ulterior CONSOLIDATE in FIRMA-MAMA

Rhenania Immo a construit pana in prezent 4 cartiere de locuinte, iar al 5-lea este in lucru. Acestea sunt proiecte de anvergura, ce necesita gestionarea individuala si masurarea exacta a resurselor, fortei de munca, cheltuielilor angrenate si a veniturilor obtinute.

De aceea, in acest proiect a fost utilizata structura 2.

Afla mai mult despre analiza pe centre:
Analiza financiara pe centre, pana la nivel de balanta si PL. Studiu de caz: Dezvoltatorul imobiliar Rhenania Immo din Sibiu
Organizarea firmei in contextul digitalizarii
Analiza financiara pe centre de cost si profit

Aflata in lista "contribuabililor mijlocii", implementeaza Synapsa SAF-T, pentru a incepe transmiterea declaratiei de la 1 ianuarie 2023

Alte proiecte